Boeuf Stroganoff
35 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí svíčková
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSolamyl
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
987 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na 1 cm silné a 5 cm dlouhé hranolky. Cibuli nakrájíme na plátky, žampióny na poloviny.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme maso a smažíme ze všech stran asi 2 minuty. Maso vyjmeme z pánve a zakryté uchováme v teple. Do výpeku přidáme cibuli a 5 minut dusíme do měkka. Přidáme houby a dusíme ještě 5 minut.
- 3V trošce vývaru rozmícháme škrob, přidáme do pánve a promícháme. Postupně přiléváme zbylý vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne.
- 4Vmícháme smetanu, sůl a pepř. Odstavíme a do pánve vrátíme maso i se šťávou. Ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.