Bohdalovský závitek

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou směsí. Plátky zavineme a upevníme nití nebo párátkem.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku ji osmažíme dorůžova. Závitky v základu krátce opečeme, zalijeme částí vývaru a dusíme pod poklicí doměkka.
  • 3
    Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, mírně osmahneme a přidáme hořčici, rajčatový protlak a třený česnek. Vše osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Omáčku za občasného promíchání provaříme.
  • 4
    Měkké závitky zbavíme nití nebo párátek, přecedíme na ně omáčku přes hustý cedník a krátce vše podusíme.
  • 5
    Při podávání rozkrojíme každý závitek šikmým řezem a pokládáme náplní nahoru.
  • 6
    Příprava náplně: Očištěnou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme propláchnuté a překájené kysané zelí, opepříme, krátce podusíme a necháme vychladnout.
  • 7
    Oloupané brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát, scedíme vodu a brambory vmícháme do zelí se slaninou společně s drobně nakrájenou kapií.
  • 8
    Touto směsí potřeme rozklepané plátky masa. Do středu plátků položíme kousek oloupaného párku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.