Boloňské těstoviny
95 min.
Ingredience
- 200gramůMaso mleté - mix
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůHouby sušené
- 250mililitrůMinerální voda perlivá
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceKečup
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- Na těstoviny
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Sušené houby namočíme do vody a poté uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme. Vývar z hub odložíme. Na pánvi usmažíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme mrkev, celer, česnek a osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme. Do masa vmícháme uvařené houby, zalijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a asi čtyřicet minut dusíme na mírném plameni. Na závěr přidáme kečup a šlehačku. V mezičase uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a držíme na teple. Těstoviny podáváme přelité masovou omáčkou a sypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.