Borůvková marmeláda
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBorůvky
- 2centilitryVíno portské
- 500gramůCukr želírovací
- 1kusKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat.
- 2Do velkého hrnce vložíme borůvky, přidáme želírovací cukr, kyselinu citronovou a portské víno. Směs promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut a pak hrnec ze sporáku sundáme.
- 3Borůvkovou marmeládu nalijeme do připravených skleniček a skleničky vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.