Borůvkové dortíky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • 3
    V míse z mléka, žloutků, krupicového cukru a mouky vypracujeme hladké, ne příliš husté těsto, do kterého zlehka přimícháme sníh z bílků.
  • 4
    Těsto nalijeme do tukem vymazané zapékací formy, hustě ho posypeme borůvkami a ve středně vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
  • 5
    Upečené pocukrujeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.