Borůvkový koláč s meruňkovým želé
45 min.

Ingredience
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
- 15gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusCitrony
- 1kilogramBorůvky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 210C.
- 2Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a na něj rozložíme několik sušených bílých fazolí aby korpus držel tvar. Pečeme asi 10minut do zalatohněda.
- 3Vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout, poté rozetřeme na korpus cukrářskou šlehačku, nasypeme borůvky, posypeme cukrem a dáme zpět do trouby ještě na 20minut.
- 4Meruňkové želé zahřejeme při nízké teplotě a nalijeme na hotový koláč.
- 5Citrónovou kůru nakrájíme na kousky a krátce blanšírujeme, poté jí posypeme želé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.