Borůvkový koláč z piškotového těsta
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 400gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 700gramůBorůvky
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, tuhý sníh, sůl, mléko a rozpuštěné máslo.
- 2Těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech se zvýšeným krajem, posypeme borůvkami a vanilkovým cukrem.
- 3Pečeme zvolna v předem vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.