Borůvkový kynutý koláč
100 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
 - 200gramůMouka pšeničná hrubá
 - 180gramůCukr moučkový
 - 50gramůDroždí
 - 180gramůMáslo čerstvé
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 250mililitrůMléko polotučné
 - 1špetkaSůl
 - 500gramůBorůvky
 - 100gramůMouka polohrubá
 - 30gramůTuk
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
 - 2Do mísy nasypeme obě mouky, špetku soli, 100 gramů cukru, 100 gramů velmi měkkého másla, žloutek, přilijeme mléko a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme kynout.
 - 3Plech vymažeme tukem a položíme na něj těsto, které roztáhneme po celé ploše. Posypeme ho rovnoměrně borůvkami a drobenkou. Tu připravíme smícháním 100 gramů polohrubé mouky, 80 gramů cukru a 80 gramů másla. Koláč necháme ještě chvíli kynout, pak jej vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
 - 4Koláč vyjmeme, naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 26. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Koláč je dobrý, jen mouku na koláč můžete dát jednotnou, polohrubou a do drobenky jen hladkou.