Bramborák plněný šunkou a sýrem
40 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 50mililitrůMléko polotučné
- 2stroužkyČesnek
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceMajoránka
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůšunka
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
47 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
352 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, mlékem, vejcem, moukou, majoránkou a kmínem. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme aspoň 10 minut odpočívat.
- 2Poté z těsta tvoříme menší bramboráčky, které smažíme na oleji. Na horký bramborák položíme plátek šunky a sýra (podle chuti můžeme dát vice plátků) a buď bramborák přehneme, nebo ho přiklopíme druhým horkým bramborákem.
- 3Cílem je, aby se sýr horkostí bramboráku roztekl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.