Bramborák plněný šunkou a sýrem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
47 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
352 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, mlékem, vejcem, moukou, majoránkou a kmínem. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme aspoň 10 minut odpočívat.
  • 2
    Poté z těsta tvoříme menší bramboráčky, které smažíme na oleji. Na horký bramborák položíme plátek šunky a sýra (podle chuti můžeme dát vice plátků) a buď bramborák přehneme, nebo ho přiklopíme druhým horkým bramborákem.
  • 3
    Cílem je, aby se sýr horkostí bramboráku roztekl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.