Bramboráková pizza
70 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyRajčata
- 1šálekMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 400gramůBrambory
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si bramborákové těsto, můžeme do něj přidat nějakou uzeninu. Vodu z těsta hodně slijeme.
- 2Těsto vložíme na vymaštěný plech nebo na pečící papír a pečeme v troubě, dokud bramborák nezezlátne. Poté naskládáme navrch na kolečka nakrájená rajčata a papriky, posypeme kukuřicí nebo olivami a dáme zapéct.
- 3Těsně před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dáme dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.