Bramborová kaše s čerstvými bylinkami
30 min.

Ingredience
- 700gramůBrambory
- 80gramůJogurt bílý
- 60gramůSýr Ricotta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
973 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a vaříme je asi 15 minut do měkka.
- 2Jogurt umixujeme se sýrem nebo tvarohem.
- 3Brambory slijeme a hrnec na chvíli postavíme na plotnu, aby se všechna tekutina odpařila. Pak ho odstavíme.
- 4Brambory rozmačkáme s jogurtem a vymícháme je do hladké kaše. Osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.
- 5Ihned podáváme jako přílohu k masům a uzeninám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.