Bramborová kaše s uzenou rybou
55 min.

Ingredience
- 650gramůBrambory
- 300gramůMakrela uzená
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceKopr sterilovaný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř 4 barev
- 80gramůAngrešt
- 1kusCitrony
- 1lžíceKapary
- 1kusOkurky nakládané
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme všechny suroviny. Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme okapat.
- 2Uzenou makrelu zbavíme kůže a kostí, maso rozebereme na menší části.
- 3Uvaříme angrešt. Vaříme maximálně sedm minut.
- 4Okurku i kopr nakrájíme najemno.
- 5Do mixéru dáme ještě teplé brambory a maso z makrely. Mixujeme asi půl minuty. Přidáme uvařený angrešt, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu a opravdu velmi krátce promixujeme.
- 6Do kaše nyní opatrně ručně vmícháme kousky okurky, kopru, kapary a podle chuti sůl a pepř.
- 7Kaši rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citrónu a servírujeme jako předkrm s toustovým chlebem nebo jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.