Bramborová kaše s uzenou rybou
55 min.
Ingredience
- 650gramůBrambory
 - 300gramůMakrela uzená
 - 2lžičkyCitronová šťáva
 - 2lžíceZakysaná smetana
 - 1lžíceKopr sterilovaný
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř 4 barev
 - 80gramůAngrešt
 - 1kusCitrony
 - 1lžíceKapary
 - 1kusOkurky nakládané
 - 2litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme všechny suroviny. Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme okapat.
 - 2Uzenou makrelu zbavíme kůže a kostí, maso rozebereme na menší části.
 - 3Uvaříme angrešt. Vaříme maximálně sedm minut.
 - 4Okurku i kopr nakrájíme najemno.
 - 5Do mixéru dáme ještě teplé brambory a maso z makrely. Mixujeme asi půl minuty. Přidáme uvařený angrešt, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu a opravdu velmi krátce promixujeme.
 - 6Do kaše nyní opatrně ručně vmícháme kousky okurky, kopru, kapary a podle chuti sůl a pepř.
 - 7Kaši rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citrónu a servírujeme jako předkrm s toustovým chlebem nebo jako přílohu k masům.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.