Bramborová omeleta zapečená se sýrem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 60gramůSýr Čedar
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicJogurt nízkotučný
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Nastrouhané brambory, nakrájenou cibuli, mouku, koriandr a sýr Čedar zalijeme v míse rozšlehanými vajíčky, smícháme. Podle chuti opepříme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, na něm péčeme bramborovou směs přibližně 15 minut. Pánev se směsí ještě dáme pod středně rozehřátý gril a necháme pod ním, dokud omeleta nemá zlatavou barvu.
- 3Podáváme nakrájené na díly a přelité jopgurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.