Bramborová omeleta zapečená se sýrem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
 - 2kusyVejce slepičí
 - 2kusyCibule
 - 2lžíceMouka polohrubá
 - 1lžičkaKoriandr mletý
 - 60gramůSýr Čedar
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 6lžicJogurt nízkotučný
 - 2lžíceOlej olivový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Nastrouhané brambory, nakrájenou cibuli, mouku, koriandr a sýr Čedar zalijeme v míse rozšlehanými vajíčky, smícháme. Podle chuti opepříme.
 - 2Na pánvi rozehřejeme olej, na něm péčeme bramborovou směs přibližně 15 minut. Pánev se směsí ještě dáme pod středně rozehřátý gril a necháme pod ním, dokud omeleta nemá zlatavou barvu.
 - 3Podáváme nakrájené na díly a přelité jopgurtem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.