Bramborová pizza se zeleninou
50 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 900gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůBylinky čerstvé - svazek
- 120gramůPassata (drcená rajčata)
- 50gramůKlobása - Čabajka
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 30gramůOlivy černé
- 150gramůMozzarella
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plech na pizzu vymastíme a vysypeme moukou. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme máslo, česnek, bylinky a vejce.
- 2Bramborovou hmotu rozprostřeme na plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220 °C 7-10 minut, až těsto začne být pevné.
- 3Passatu smícháme s rajčatovým protlakem a směsí potřeme pizzu. Okraj těsta necháme nepotřený. Na pizzu poklademe klobásu, papriku, žampiony, olivy a na povrch upravíme plátky mozzarelly.
- 4Pizzu dáme zpět do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud se těsto nepropeče a sýr se neroztaví. Pizzu podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.