Bramborová polévka z podmáslí
55 min.

Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůVoda pitná
- 600gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrMléko - podmáslí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
243 mg
Postup přípravy
- 1Dáme vařit do osolené vody oloupané a na kostky nakrájené brambory.
- 2Jakmile změknou, zahustíme vývar jíškou z poloviny másla a mouky a podlijeme předem dobře rozšlehaným podmáslím.
- 3Povařenou polévku okořeníme kmínem, přidáme zbylou polovinu másla a nakonec postupně vklepneme vejce. Necháme povařit ještě 3 minuty, bílek ztuhne a žloutky zůstanou tekuté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.