Bramborová polévka z podmáslí

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
243 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dáme vařit do osolené vody oloupané a na kostky nakrájené brambory.
  • 2
    Jakmile změknou, zahustíme vývar jíškou z poloviny másla a mouky a podlijeme předem dobře rozšlehaným podmáslím.
  • 3
    Povařenou polévku okořeníme kmínem, přidáme zbylou polovinu másla a nakonec postupně vklepneme vejce. Necháme povařit ještě 3 minuty, bílek ztuhne a žloutky zůstanou tekuté.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.