Bramborová tortilla se zeleninou a ovčím sýrem
45 min.

Ingredience
- 200gramůHrášek mražený
- 500gramůBrambory
- 150gramůPórek
- 200gramůSýr ovčí ve slaném nálevu
- 400gramůRajčata Cherry
- 5kusůVejce slepičí
- 25mililitrůMinerální voda perlivá
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 15gramůPetržel kudrnka
- 70gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
36 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, hrášek necháme částečně rozmrazit, pórek pokrájíme na tenké plátky, cherry rajčátka rozkrájíme na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme hrášek, brambory, pórek a smažíme asi 10 minut. Přimícháme polovinu rozdrobeného ovčího sýra, opepříme, povrch poklademe plátky rajčátek a posypeme zbylým sýrem. Do hrnku rozklepneme vejce, osolíme, přidáme špetku cayenského pepře, petrželku, minerálku a zalijeme zeleninu v pánvi. Necháme smažit přibližně 10 minut, až vaječná směs ztuhne. Tortillu obrátíme a smažíme dalších 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.