Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
35 min.

Ingredience
- omáčka
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5špetkaSůl
- 1šálekVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, ještě teplé brambory prolisujeme, přidáme sůl, vejce, trochu rozpuštěného másla a tolik mouky, abychom vypracovali tužší těsto.
- 2Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme jej na kousky a každý zakulatíme do tvaru knedlíčku.
- 3Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 5-6 minut. Vyjmeme je na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme rajčatovou omáčkou.
- 4Příprava omáčky: Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek osmažíme na másle, přidáme rajčatový protlak a zředíme vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.