Bramborové knedlíky jemné
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
 - 70gramůMáslo čerstvé
 - 10gramůPetržel - nať
 - 1kusVejce slepičí
 - 60gramůMouka pšeničná hrubá
 - 2kusyŽemle tuková
 - 60gramůPšeničná krupice
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
973 mg
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se žloutkem a vejcem. Přidáme prolisované brambory promíchané s moukou a krupicí a těsto osolíme. Nakonec přidáme žemli nakrájenou na kostičky.
 - 2Utvoříme 3 podlouhlé knedlíky a vaříme je 20 minut.
 - 3Podáváme i jako samostatný pokrm, polité máslem a posypané opraženou strouhankou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.