Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
40 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 30gramůSůl
- 135gramůTuk
- 500gramůVepřový bok uzený
- 1670gramůBrambory vařené ve slupce
- 55gramůVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 267gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůPšeničná krupice
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme jej na malé kostičky.
- 2Brambory uvařené ve slupce oloupeme, vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát asi 5mm silný. Plát nakrájíme na čtverce (20 čtverců) a do středu navršíme dávku nakrájeného masa. Sbalíme knedlíky a vkládáme je do mírně osolené vařící vody. Vaříme 10-15 minut.
- 3Uvařené knedlíky vyjmeme a teplé je udržujeme v páře.
- 4Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatavé barvy.
- 5Při podávání rozkrojíme knedlíky na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.