Bramborové knedlíky plněné zelím

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí podusíme doměkka a nasekáme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nasekané zelí a ještě krátce osmahneme. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Vařené brambory rozmačkáme, přídáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Odkrajujeme malé kousky, uděláme z nich placku, kterou naplníme zelím, okraje stiskneme k sobě a v dlaních uválíme do kuličky. Vaříme asi 10 minut ve středně vroucí vodě. Vyjmeme děravou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.