Bramborové knedlíky s octem
40 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramBrambory vařené
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 2kusyŽemle tuková
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Studené, prolisované brambory smícháme s moukou, osolíme a přidáme vejce ušlehaná do pěny, smíchaná s octem. Vše spojíme v těsto.
- 2Nakonec přidáme žemle nakrájené na kostičky. Tvarujeme podlouhlé knedlíky a vaříme je asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.