Bramborové knedlíky s třešněmi
42 min.

Ingredience
- 400gramůTřešně
- 2kusyVanilkový lusk
- 4lžíceCitronová šťáva
- 40mililitrůSherry brandy
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůPšeničná krupice
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceSkořice mletá
- 80gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
9 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Třešně omyjeme a vypeckujeme. Vanilkové lusky rozřízneme, dřeň vydlabeme a smícháme s citronovou šťávou a třešňovicí. Směs promícháme s třešněmi a necháme 10 minut stát.
- 2Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s máslem, krupicí, moukou, vejci a solí. Na pracovní desce vypracujeme těsto, zformujeme je do válečku a nakrájíme na 8 silných plátků.
- 3Na plátky těsta rozdělíme třešně, těsto zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 12 minut těsně pod bodem varu. Vyjmeme a necháme okapat.
- 4Knedlíky upravíme na talíře a podáváme posypané cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.