Bramborové knedlíky s třešněmi

42 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
9 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně omyjeme a vypeckujeme. Vanilkové lusky rozřízneme, dřeň vydlabeme a smícháme s citronovou šťávou a třešňovicí. Směs promícháme s třešněmi a necháme 10 minut stát.
  • 2
    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s máslem, krupicí, moukou, vejci a solí. Na pracovní desce vypracujeme těsto, zformujeme je do válečku a nakrájíme na 8 silných plátků.
  • 3
    Na plátky těsta rozdělíme třešně, těsto zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 12 minut těsně pod bodem varu. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 4
    Knedlíky upravíme na talíře a podáváme posypané cukrem a skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.