Bramborové knedlíky s žemlí
45 min.
Ingredience
- 60gramůVejce slepičí
- 1000gramůBrambory vařené
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůPšeničná krupice
- 15gramůSůl
- 100gramůŽemle tuková
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
896 mg
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory umeleme, zamícháme s rozšlehanými vejci, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme tužší těsto, do kterého zaválíme na kostičky nakrájenou žemli.
- 2Těsto rozválíme na díly, vyválíme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a zvolna vaříme. Po zavaření knedlíky nadzvedneme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 20-25 minut.
- 3Nakonec uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.