Bramborové knedlíky z horkých brambor
35 min.

Ingredience
- 750gramůBrambory vařené
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůPšeničná krupice
- 2kusyŽemle tuková
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
682 mg
Postup přípravy
- 1Uvařené, oloupané a ještě horké brambory prolisujeme do mísy, posypeme je moukou smíchanou s krupicí a solí a vše promícháme.
- 2Potom přidáme rozšlehané vejce, zapracujeme těsto a přidáme žemli nakrájenou na kostky, osmaženou na másle a vychladlou. Podle potřeby přisypeme ještě trochu mouky.
- 3Tvoříme malé kulaté knedlíky a zavařujeme je do osolené vody. Vaříme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.