Bramborové lívance s cibulí
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
 - 2kusyVejce slepičí
 - 50gramůMouka polohrubá
 - 150gramůCibule
 - 15gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 250mililitrůSmetana zakysaná 14%
 - 20gramůSádlo škvařené
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy vložíme brambory, cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř, přisypeme trochu mouky a vymícháme těsto. Těsto by mělo být řidší.
 - 2V pánvi rozehřejeme sádlo, naběračkou na něj nalijeme těsto, rozlijeme ho po celé ploše pánve a smažíme z obou stran dorůžova. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme celé těsto.
 - 3Lívance rozdělíme na talíře, pomažeme kysanou smetanou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.