Bramborové lívance s mákem
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené
 - 200gramůMouka pšeničná hrubá
 - 1kusVejce slepičí
 - 1špetkaSůl
 - 160gramůMák mletý
 - 80gramůCukr moučkový
 - 60gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme lívance.
 - 2V pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme lívance po obou stranách nasucho, hotové je potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Zavineme jako palačinky, rozdělíme na talíře a podáváme jako moučník.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.