Bramborové noky
50 min.

Ingredience
- Na omáčku
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5špetkaSůl
- 500gramůBrambory vařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ještě horké brambory prolisujeme, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, žloutky, mouku, špetku soli a zaděláme těsto. Pokud je moc husté, naředíme ho mlékem. Z těsta vyválíme válečky silné jako palec. Z válečků odkrajujeme kousky velikosti vlašských ořechů a mírně je zploštíme. Vaříme je v osolené vodě a jakmile vyplavou, zmírníme var a po dvou minutách je vyjmeme.
- 2V zapékací míse navrstvíme noky s nastrouhaným sýrem, uprostřed necháme jamku pro hustou rajčatovou omáčku.
- 3Rajčatový protlak smícháme s trochou vývaru nebo mléka, přimícháme mouku smíchanou s kouskem másla, osolíme, osladíme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme.
- 4Takto připravený pokrm zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.