Bramborové noky s máslem
55 min.

Ingredience
- 750gramůBrambory
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 20gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
124 mg
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce asi 30 minut (1 l vody), scedíme je, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Smícháme je se žloutky, špetkou soli a hrubou moukou.
- 2Vál posypeme solamylem. Z těsta vyválíme váleček o průměru 4cm a nakrájíme jej na kousky asi 2 cm dlouhé. Každý kousek na jedné straně lehce zmáčkneme vidličkou.
- 3Noky vaříme po částech v dostatečném množství osolené vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.
- 4Rozpustíme máslo, okořeníme pepřem a po kapkách vmícháme olej. Noky upravíme na nahřáté talíře a potřeme připraveným máslem. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.