Bramborové placky se zakysanou smetanou a zelím
45 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř bílý
 - 1špetkaRozmarýn sušený
 - 1špetkaTymián sušený
 - 500gramůZelí kysané
 - 200mililitrůZakysaná smetana
 - 100gramůAnglická slanina
 - 1kusVejce slepičí
 - 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 50mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s hladkou moukou, vejcem, solí a kořením a vypracujeme těsto.
 - 2Z těsta tvarujeme placky a pečeme je na pánvi na oleji.
 - 3Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme.
 - 4Upečené placky potřeme zakysanou smetanou, posypeme nakrájeným kysaným zelím a opečenou slaninou.
 - 5Ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.