Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku
45 min.

Ingredience
- 0,5kilogramBrambory
- 150gramůŠunka dušená
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 3lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme k nim 2 vejce, hladkou mouku a na malé kostičky nakrájenou šunku, podle chuti pepř a sůl, a vše důkladně promícháme. Ze směsi pak tvoříme malé placičky, které nejprve namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak je obalíme ve strouhance.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a placičky v něm upečeme z obou stran dozlatova.
- 3Upečené bramborové řízky na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.