Bramborové rösti mrkvové

19 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
658 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, mrkev očistíme, nastrouháme najemno, bílou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Brambory vymačkáme, vsypeme do mísy, přidáme mrkev, cibulku, vejce, sůl, pepř a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborové těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Rösti vyjmeme, necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk, upravíme po dvou kusech na talířky, ozdobíme šlehačkou, posypeme strouhaným parmezánem a posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.