Bramborové rösti mrkvové
19 min.

Ingredience
- 400gramůBrambory
- 150gramůMrkev kořen
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůCibulka jarní
- 120gramůŠlehačka ve spreji
- 40gramůSýr Parmezán
- 40gramůPetržel - nať
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
658 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, mrkev očistíme, nastrouháme najemno, bílou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Brambory vymačkáme, vsypeme do mísy, přidáme mrkev, cibulku, vejce, sůl, pepř a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborové těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Rösti vyjmeme, necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk, upravíme po dvou kusech na talířky, ozdobíme šlehačkou, posypeme strouhaným parmezánem a posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.