Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 0,5litrKompot borůvkový
 - 200gramůBrambory
 - 120gramůMouka pšeničná hrubá
 - 4lžíceZakysaná smetana
 - 1lžíceSolamyl
 - 200gramůTvaroh měkký
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 3lžíceStrouhanka
 - 2lžíceCukr moučkový
 - 2litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Uvařené brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s tvarohem, mouku a vejci. Těsto dochutíme solí a vyválíme z něj šišky dlouhé 7 až 10 cm o průměru přibližně 2 cm. V hrnci přivedeme k varu dostatčné množství osolené vody a šišky v ní 5 minut vaříme. Uvařené šišky necháme v sítu okapat.
 - 2Borůvkový kompot zahřejeme na bod varu a zahustíme ho Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Borůvkovou omáčku podle chuti osladíme cukrem.
 - 3V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm strouhanku a podle chuti ji také osladíme cukrem.
 - 4Okapané šišky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou, přidáme zakysanou smetanu, posypeme osmažnou strouhankou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.