Bramborovo-krupkové řízky
100 min.

Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 125gramůKrupky trhané
- 1,5lžičkySůl
- 160gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 7lžicStrouhanka
- 4lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaHořčice
- 9decilitrůVoda pitná
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
950 mg
Postup přípravy
- 1Dobře promyjeme malé trhané krupky. Dáme je do rendlíku, zalijeme 4 dl vody a vaříme je doměkka s 0,5 lžičkou soli přibližně 40 minut. Uvařené scedíme a necháme okapat. Dáme je do mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek.
- 2Omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je ve slupce. Vaříme je přibližně 25 minut, pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme je ke krupkám. Ještě doložíme 1 rozšlehané vejce, pepř, sůl podle chuti, 2-3 lžíce strouhanky a dobře promícháme. Těstíčko na řízky by melo být tužší. Utvoříme obdélníkové řízky, vysoké asi 2 cm. Obalíme je v trojobalu: polohrubá mouka + rozšlehané vajíčko s hořčicí + 4 lžíce strouhanky. Řízky usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji. Podáváme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.