Bramborový chléb se sýrem
50 min.

Ingredience
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 5gramůHořčice v prášku
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 130gramůSýr Čedar
- 180gramůBrambory vařené
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůOlej slunečnicový
- 25gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
552 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, 100 g nastrouhaného sýra, práškovou hořčici, přidáme rozmačkané vařené brambory, přilijeme vodu, olej a vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj podlouhlý bochník, vložíme na vymaštěný plech, posypeme zbytkem sýra, umístííme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi půl hodiny (do zlatova).
- 2Chléb necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.