Bramborový guláš
45 min.

Ingredience
- 300gramůCibule
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 120gramůSlanina vepřová
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 1,5gramyKmín celý
- 1800gramůBrambory
- 15gramůSůl
- 1,5gramyPepř černý mletý
- 60gramůTuk
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme kmín, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
- 2Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí chvíli dusíme.
- 3Potom brambory mírně zahustíme světlou zásmažkou z tuku a prosáté mouky.
- 4Nakonec pokrm dochutíme rozetřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.