Bramborový guláš s vínem
50 min.

Ingredience
- 3kusyCibule
- 1000gramůBrambory
- 50gramůSádlo škvařené
- 30gramůMouka polohrubá
- 500gramůSalám jemný
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1,6litryVoda pitná
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
48 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, ne zcela doměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky.
- 2Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme ji polohrubou moukou a zalijeme mlékem. Na mírném ohni povaříme asi 10 minut.
- 3Salám nakrájíme na kolečka a vložíme do omáčky spolu s bramborami. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- 4Guláš dochutíme vínem, solí, pepřem a špetkou muškátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.