Bramborový koláč
50 min.

Ingredience
- 600gramůMaso mleté - mix
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 5lžicTuk
- 200gramůPórek
- 50gramůCeler řapíkatý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 400mililitrůMléko polotučné
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 0,5lžičkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
70 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a pórek nakrájíme na kolečka, vmícháme do mletého masa a opečeme na oleji. Naplníme do vymaštěné zapékací mísy.
- 2V hrnci rozehřejeme rostlinný tuk, poprášíme hladkou moukou a krátce osmahneme. Za stálého míchání přiléváme mléko a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.Přidáme oloupané, na plátky pokrájené brambory , vmícháme žloutky a sýr.
- 3Brambory rozprostřeme na mleté maso a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.