Bramborový koláč s paprikami
65 min.

Ingredience
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 30gramůOlivy černé
- 130gramůMozzarella
- 1lžičkaSůl
- 900gramůBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5lžicRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, nakrájené vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Přidáme vejce, posekané bylinky, prolisovaný česnek, máslo, všechno rozšťoucháme na řidší těsto.
- 2Těsto vložíme na vymazaný plech, rozprostřeme po celé ploše a pečeme při maximální teplotě 10 minut. Plech z trouby vyjmeme, těsto potřeme rajčatovým protlakem, na koláč poté rovnoměrně klademe drcená nakládaná rajčata, proužky zelené i žluté papriky, plátky žampiónů a rozpůlené olivy.
- 3Na povrchu ozdobíme plátky Mozzarelly a vrátíme plech do trouby. Koláč pečeme dalších 20 minut.
- 4Podáváme pokrájený na kousky a posypaný bylinkami jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.