Bramborový koláč s uzeninou a hlávkovým salátem
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 1kilogramBrambory
- 1kusPárky telecí
- 2kusyKlobása ostravská
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrMléko polotučné
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nastrouháme.
- 2Uzeniny nakrájíme na kostičky a na 2/3 másla osmahneme nakrájenou cibuli, ochutíme prolisovaným česnekem.
- 3Z mouky, vajec, mléka, soli a koření vypracujeme těsto,přimícháme do něj brambory, uzeninu i cibuli.
- 4Vše dobře promícháme a dáme do vymazané formy. Povrch poklademe zbytkem másla.
- 5Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplý s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.