Bramborový nákyp s houbami a sýrem
60 min.

Ingredience
- 600gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůMozzarella
- 150gramůSýr Parmezán
- 1kusBazalka
- 4lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžíceOlej olivový
- 0,13litrVývar zeleninový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Houby očistíme. Mozzarellu nakrájíme na plátky, parmazán nastrouháme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno.
- 2Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem a postupně vkládáme brambory, cibuli, česnek, houby, mozzarellu, parmazán a bazalku. Vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a posypeme strouhankou. Po upečení ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.