Bramborový nákyp s hruškami

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omyté a oloupané hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.
  • 2
    Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu brambor promíchaných s nadrobno nakrájenou šunkou, osolíme a opepříme. Na brambory navrstvíme hrušky.
  • 3
    Mléko osolíme, opepříme, svaříme a zahustíme jíškou. Krátce povaříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit.
  • 4
    Omáčku nalijeme do mísy na brambory a hrušky. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.