Bramborový nákyp s hruškami
80 min.

Ingredience
- 450gramůBrambory
- 3kusyHrušky
- 50gramůŠunka dušená
- 2lžíceJíška instantní
- 80gramůSýr Gorgonzola
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omyté a oloupané hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.
- 2Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu brambor promíchaných s nadrobno nakrájenou šunkou, osolíme a opepříme. Na brambory navrstvíme hrušky.
- 3Mléko osolíme, opepříme, svaříme a zahustíme jíškou. Krátce povaříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit.
- 4Omáčku nalijeme do mísy na brambory a hrušky. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.