Bramborový nákyp s jablky a šunkou
55 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůJablka
- 300gramůŠunka uzená
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na plátky, šunku na malé kostičky.
- 2Na dno máslem vymazané dortové formy naskládáme rozkrájené brambory, osolíme, opepříme. Potom navrstvíme krájená jablka a šunku.
- 3Do studeného mléka v kastrůlku dáme mouku, sůl, pepř a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, opět stálým mícháním ho v mléce rozpustíme. Teplou omáčkou přelijeme suroviny ve formě.
- 4Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupňové teplotě pečeme 35 - 40 minut.
- 5Podáváme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.