Bramborový nákyp se šunkou
80 min.

Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 20gramůTuk
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
33 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
468 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na tlusté plátky. Podlijeme vroucí osolenou vodou a podusíme doměkka. Vodu potom slijeme.
- 2Brambory protřeme sítem, spojíme s máslem, žloutky, jemně nakrájenou šunkou a se strouhaným sýrem. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků a mouku.
- 3Těsto naplníme do vymazané a vysypané nákypové formy a zvolna pečeme v troubě.
- 4Hotový nákyp pokropíme máslem, posypeme sýrem a ozdobíme dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.