Bramborový pivní guláš
55 min.
Ingredience
- 0,5kilogramSalám měkký
- 0,5kilogramBrambory
- 0,5litrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Salám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájené cibule, přisypeme mletou papriku, nakrájené brambory, přilijeme pivo, promícháme a pod pokličkou dusíme.
- 3Když brambory začnou měknout, přidáme do hrnce kolečka salámu, guláš opepříme, osolíme a dusíme, až je vše měkké. Potom přilijeme mouku rozmíchanou v troše vody, promícháme a necháme vařit, až guláš zhoustne.
- 4Porce guláše na talířích můžeme posypat nakrájenou cibulí a podáváme je s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.