Bramborový pudink vařený v ubrousku
50 min.

Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 500gramůBrambory vařené
- 1lžičkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceStrouhanka
- 20gramůTuk
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme a prolisujeme.
- 2Máslo utřeme se žloutky a solí do pěny, okořeníme, přidáme studené prolisované brambory, nastrouhaný sýr a nakonec pevný sníh z bílků a mouku.
- 3V namočeném a vyždímaném ubrousku potřeném máslem vaříme pudink asi 30 minut.
- 4Po vyjmutí jej nakrájíme na kolečka a sypeme osmaženou strouhankou a zakapeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.