Bramborový salát s artyčoky
25 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
 - 320gramůArtyčoky sterilované
 - 80gramůAnglická slanina
 - 150gramůPaprika červená
 - 80gramůRoketa
 - 15mililitrůBalsamico ocet
 - 15mililitrůVíno bílé
 - 6gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 100gramůCibule červená
 - 30gramůOlej olivový extra panenský
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, vsypeme do mísy, osolíme a opepříme. Artyčoky scedíme, trochu pokrájíme a vložíme do pánve s rozehřátou polovinou oleje, poté smažíme asi 3 minuty. Artyčoky následně vyjmeme a přidáme k bramborám. Do pánve přilijeme zbytek oleje, oloupanou cibuli krájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, poté ji spolu s cibulí vsypeme do pánve. Zpěníme, přidáme na proužky nakrájenou papriku bez jádřince a smažíme do křupava. Obsah pánve přidáme do salátu, posypeme posekanou roketou, zakápneme balsamico octem, bílým vínem, promícháme a ještě teplé podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.