Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory vařené ve slupce
- 250gramůCeler bulvový
- 200gramůMrkev kořen
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůOkurky nakládané
- 150gramůCibule
- 200gramůJablka
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůHrášek
- 15gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 250gramůMajonéza
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Mražený hrášek nasypeme do vroucí vody, povaříme 3 minuty a scedíme. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli také na kostičky, oloupaná jablka bez jádřinců na větší nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, celer, petržel a zeleninu zvolna restujeme asi 8 minut. Zelenina musí zůstat křupavá. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vsypeme do mísy, přidáme restovanou zeleninu, jablka, hrášek, pokrájená vařená vajíčka, cibuli, okurky, osolíme a opepříme. Majonézu naředíme lákem z okurek, dobře promícháme a přimícháme do salátu.
- 3Salát servírujeme v porcelánové nebo skleněné salátové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.