Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Mražený hrášek nasypeme do vroucí vody, povaříme 3 minuty a scedíme. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli také na kostičky, oloupaná jablka bez jádřinců na větší nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, celer, petržel a zeleninu zvolna restujeme asi 8 minut. Zelenina musí zůstat křupavá. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vsypeme do mísy, přidáme restovanou zeleninu, jablka, hrášek, pokrájená vařená vajíčka, cibuli, okurky, osolíme a opepříme. Majonézu naředíme lákem z okurek, dobře promícháme a přimícháme do salátu.
  • 3
    Salát servírujeme v porcelánové nebo skleněné salátové míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.