Bramborový salát s kedlubnou a kapary
55 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
 - 400gramůBrambory
 - 120gramůHrášek mražený
 - 1kusKedlubna
 - 1kusPaprika červená
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 1lžičkaSůl
 - 150mililitrůOlej rostlinný
 - 50gramůMrkev mražená
 - 1lžíceKapary
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájené na kostky a oloupanou nakrájenou kedlubnu vaříme zvlášť v osolené vodě na skus.
 - 2Vejce uvaříme natvrdo.
 - 3Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky.
 - 4Mraženou mrkev a hrášek podusíme asi 5 minut v osolené vodě.
 - 5Brambory, kedlubnu, papriku, mrkev a hrášek promícháme. Potom do zeleninové směsi přimícháme kapary.
 - 6Majonézu připravíme tak, že rozetřeme žloutek se solí, pepřem a citrónovou šťávou a pomalu vmícháme po kapkách olej. Majonézu přimícháme k zelenině.
 - 7Nakonec do salátu vmícháme natvrdo uvařená a na kostky nakrájená vejce.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.