Bramborový salát s řeckým jogurtem
30 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 2lžičkyMed včelí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 150gramůŘecký jogurt
- 2lžičkySezamová pasta
- 1kusPetržel - nať
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě 15 minut. Poté je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme slupku.
- 2Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme med s 1 lžící citronové šťávy, přidáme nakrájenou cibuli.
- 3V další misce smícháme řecký jogurt s hořčicí, 1 lžící citronové šťávy a sezamovou pastou, osolíme. Brambory dáme do mísy k cibuli, přidáme ochucený řecký jogurt, nakrájenou petrželku, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Salát necháme asi 30 minut odležet v chladničce, a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.