Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme a v dostatečném množství osolené vody s kmínem vaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme, necháme mírně zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Nakládané okurky nakrájíme na malé kousky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku omyjeme a okapanou nasekáme najemno.
  • 3
    Vejce uvaříme natvrdo, potom je pod studenou vodou zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dokřupava osmažíme v pánvi bez oleje.
  • 5
    V hrnci přivedeme k varu vývar, vsypeme do něj nakrájenou cibuli a kostičky usmažené slaniny, promícháme a dochutíme hořčicí, octem, cukrem, pepřem a solí. Ochucený vývar přidáme k bramborám a promícháme. Pak ještě k bramborám přimícháme nakrájené okurky a podle chuti přilijeme okurkový lák. Bramborový salát necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladnu.
  • 6
    Salát na talířích podáváme s plátky ředkviček a uvařených vajíček, posypaný nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.