Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2,5decilitryHovězí vývar základní
- 1lžíceHořčice
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 4kusyOkurky nakládané
- 2kusyVejce slepičí
- 6kusůŘedkvička
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme a v dostatečném množství osolené vody s kmínem vaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme, necháme mírně zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Nakládané okurky nakrájíme na malé kousky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku omyjeme a okapanou nasekáme najemno.
- 3Vejce uvaříme natvrdo, potom je pod studenou vodou zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 4Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dokřupava osmažíme v pánvi bez oleje.
- 5V hrnci přivedeme k varu vývar, vsypeme do něj nakrájenou cibuli a kostičky usmažené slaniny, promícháme a dochutíme hořčicí, octem, cukrem, pepřem a solí. Ochucený vývar přidáme k bramborám a promícháme. Pak ještě k bramborám přimícháme nakrájené okurky a podle chuti přilijeme okurkový lák. Bramborový salát necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladnu.
- 6Salát na talířích podáváme s plátky ředkviček a uvařených vajíček, posypaný nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.